dissabte, 24 d’octubre del 2009

AMADEU CASELLAS POSA PUNT I FINAL A LA VAGA DE FAM


"Se'm nega la llibertat perquè jo no sóc submís amb un sistema penal i penitenciari podrit i corrupte, tal com es demostra en el dia a dia, en què aquesta constitució i aquestes lleis catalanes i espanyoles de què tant parlen els polítics i els jutges no s'apliquen. Per què no em concedeixen la limitació de condemna? La resposta és molt senzilla: perquè vaig néixer pobre, com tants altres companys"

Uhuru 23 d'octubre del 2009 22:30 El Dimecres 23 d'Octubre, entre les 18 i 19 hores, l'advocada d'Amadeu va rebre una inesperada telefonada, en la que es van identificar com de Serveis Penitenciaris (Direcció General de Serveis Penitenciaris) i, sense donar-li cap explicació més, li deien que havia de trucar a la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa (UHP), que li posarien amb Amadeu. L'advocada, coneixent la greu situació de salut d'Amadeu, a causa dels 100 dies en vaga de fam, va trucar immediatament a la UHP i després d'identificar-se com a advocada d'Amadeu, li van passar la trucada i va poder parlar amb ell. Amadeu li va comunicar que havia pres la decisió d'abandonar la vaga de fam per greus raons de salut. Li va explicar que primerament havia patit un esvaïment i que en dos ocasions havia estat a punt d'entrar en coma. Li va posar al corrent de la situació, perquè poguera informar com més prompte millor a les persones que li estan recolzant. Després d'informar d'aquesta situació als grups de suport, es va decidir que algun dels advocats fora com més prompte millor a veure com es trobava Amadeu i confirmar definitivament aquesta decisió.Avui, dia 23 d'octubre del 2009, un advocat s'ha desplaçat per a veure Amadeu Casellas a la Unitat Hospitalari Penitenciària de Terrassa.Amadeu Casellas confirma que aquest Dimecres 21 d'Octubre va abandonar la vaaga de fam, en la que ja portava 100 dies des del 15 De Juliol d'enguany. El mateix Dimecres, després de tenir dos crisis per què va entrar pràcticament en coma, va decidir deixar la vaga de fam atès que ja s'havia firmat l'autorització del Jutge per a lligar-ho i entubar-lo per a alimentar-lo forçosament.
En aquests moments se li estan realitzant diferents proves per a comprovar com estan els seus òrgans vitals (fetge, renyons, etc…). Els nivells de sucre sembla que s'han normalitzat a 80-90 però la tensió encara contínua baixa i se li està administrant sèrum durant les 24 hores del dia.
De moment se li ha facilitat menjar líquid, com a caldo, i avui li han donat també un iogurt.
Després de la vaaga de fam, Amadeu arrossega una sèrie de seqüeles com són la pèrdua de sensibilitat en certes zones de les cames que, segons la neuròloga, han de considerar-se irreversibles. Amadeu presenta un estat físic a primera vista molt debilitat, té el color de la cara molt pàl•lid i està extremadament prim, sobretot en les extremitats inferiors i superiors.
En la visita se li ha intentat entrar dos cartons de tabac, que en un principi no han permès i només davant de la insistència d'Amadeu han accedit a entregar-se'ls.Aquest Dimecres CNT Manresa i Amadeu Casellas han presentat una sol•licitud d'indult davant del Ministeri de Justícia, en la que se sol•licita la remissió completa de totes les seves penes i, subsidiàriament, la concessió d'un indult parcial perquè li limiten el còmput de les penes per una única que no superi els 20 anys.
En una primera valoració d'aquests últims esdeveniments, només ens cal desitjar que Amadeu pugui recuperar-se com més prompte millor, i que eixos diagnòstics d'irreversibilitat, no es confirmen. Confiem en la tenacitat d'Amadeu, i sabem que farà tot el que es pugui per recuperar-se, encara que se'l posen complicat i costa amunt.
Des d'aquí volem aprofitar la circumstància per a enviar una forta abraçada còmplice i solidària, a totes aquelles persones que s'han bolcat en el recolzament a l’Amadeu, amb els mitjans al seu abast. També, expressar la nostra alegria per totes aquelles accions que s'han realitzat en eixe sentit, especialment a les companyes solidàries que de manera espontània es van organitzar per a detenir per uns instants la ciutat, omplir-la de cartells, pancartes i pintades i ocupar una emissora per a donar veu a la situació d'Amadeu i trencar el silenci i denunciar l'abús criminal de la institució penitenciària catalana.
Sabem que eixa ja habitual actuació de Serveis Penitenciaris, de ficar limitacions i problemes a les entrevistes per a conèixer les seves intencions respecte a l’Amadeu, van precedides d'altres molt més inusuals com la trucada a l'advocada, per a facilitar el seu interès que es conegui en el carrer que Amadeu deixa la vaga de fam. El que desconeix la institució penitenciària catalana, és que a nosaltres no ens mou únicament la vaga de fam d'Amadeu, sinó la injustícia que s'està duent a terme amb ell i amb tants altres presos i preses (en la seva majoria per causa de la toxicomania o per la seva condició d'immigrants), i que no abandonarem la lluita, fins que Amadeu estigui lliure i fora de perill de la institució, i fins que totes les persones estiguem fora de perill de la contínua amenaça de la presó. Ara més que mai: LLIBERTAT AMADEU CASELLAS JA!ABSOLUCIÓ PER A NURIA, ALFONS I PER A LES ENCAUSDES DEL FORAT DE LA VERGONYA!LLIBERTAT PER ALS PRESXS EN LLUITA!
CONTRA LA CULTURA PUNITIVA I LES INSTITUCIONS QUE LA SUSTENTEN.
UNA INJUSTÍCIA EN QUALSEVOL LLOC, ÉS UNA INJUSTÍCIA A TOT ARREU
http://llibertatamadeu.blogspot.com/http://elsud.org/nuria/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada