dijous, 3 de setembre del 2009

Alliberat Theodoros Iliopoulos .

Després de 49 dies en vaga de fam, i empresonat des de Desembre del 2008, Theodoros Iliopoulos ha sigut alliberat.
El govern grec no podia continuar ignorant l'ampli moviment que es va formar en suport i solidaritat amb el pres anarquista Theodoros Iliopoulos i, després de 49 dies de vaga de fam, finalment va ser posat en llibertat el dijous 27 d'Agost. Ara, Theodoros Iliopoulos, s'està recuperant en un hospital d'Atenes.
Theodoros Iliopoulos va ser empresonat Al Desembre del 2008 a Atenes, arran de l'assassinat per la policia del jove llibertari grec Alex Grigoropoulos, acusat per dos agents de policia antidisturbis de possessió de còctels molòtov i pedres. La seua innocència va ser defensada per 5 testimonis, però els únics testimoni tingut en compte per les "autoritats judicials", van ser els de dos policies en una clara manipulació processal.

Els companys anarquistes a Grècia van donar, una vegada més, un exemple de complicitat en la lluita i ràpidament es mobilitzaren en solidaritat revolucionària, organitzant diverses activitats de suport a Theodoros per tot el territori grec. Solidaritat que es va estendre entre companys i grups anarquistes en altres parts del planeta. També, posteriorment, grups d'esquerra, comunistes i partits polítics grecs, van fer declaracions públiques en suport a Theodoros.
Amb múltiples veus exigint la seua llibertat cada dia més i amb la repercussió del cas en els mass-media (a causa d'una sèrie de protestes en massa i altres accions de solidaritat que no podien ser omeses per la premsa), l'Estat grec no va poder ignorar les protestes i va haver d'alliberar-lo.
Theodoros està lliure, la seua llibertat no ha sigut baix fiança, però no pot eixir del país, i cada quinze dies ha de presentar-se en el jutjat per a firmar.
Ha de quedar clar que Theodoros Iliopoulos va guanyar eixa batalla gràcies a la seua determinació, a la dels companys grecs i al moviment de solidaritat internacional en el seu suport.
(traducció lliure i interessada d'un article de l'Agència de Notícies anarquistes-Anarquistas-ANA)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada