dijous, 12 de març del 2009

Obri les portes a Vinaròs l'oficina d'Escal, responsable del Projecte Castor


Què sabem del Projecte Castor?

Segons Escal, l'empresa que vol dur avant el Projecte, aquest no suposarà cap perjudici per a la població de Vinaròs.
Segons la campanya orquestrada per tot els mitjans de comunicació de la zona tot seràn beneficis.
Donen per descomptat que la gent hem d'estar fins i tot contents/es de tindre aquesta empresa al nostre territori; però, algú ens ha preguntat? algú veritablement ens ha informat del que realment suposa el Projecte Castor?
Se'ns parla de contraprestacions, d'ajudes als mariners, dels llocs de treball que donarà. Si tant poc perillós és el Projecte, perqué han de donar aquestes contraprestacions? Perqué aquest silenci sobre la veritable envergadura del Castor? Perqué aquest sobtat canvi en les autoritats, que primerament miraven l'asunte amb recel, fins i tot es mostraven en contra, i ara perden el cul per mostrar-nos que al poble li convé aquesta instalació.? Tant de reportatge mostrant-mos lo bé que viuen tots a Bermeo…
Aquest secretisme resulta veritablement sospitós. Sense ser cap enguinyer un pot fer-se la idea del que pot ser el Projecte Castor. Un depòsit de gas licuat de tant volum dins d'una cavitat davant les nostres costes ha de ser una cosa altament perillossa, sabent que un metre cúbic de gas licuat es transforma en 600 metres cúbics al contacte amb l'aire, i que, si la proporció és inferior al 10 per cent produeix una núvol fred i axfisiant que mata silenciosament i que si supera aquest 10 per cent arriba al punt d'ignició a on la deflagació podria produir efectes devastadors pareguts als de varies bombes nuclears.
S'ens ha dit que aquest depòsit de gas serà d'estratègia nacional fins i tot en cas de conflicte. No s'ens ha dit que en tal cas és un objectiu prioritari per a possibles atacs militars o terroristes. No se'ns ha dit que Vinaròs tindrà un tractament paregut als municipis amb una central nuclear, lo que conporta plans d'evacuacó d'emergència. Se'ns ha dit que la regasificadora, molt a prop de varis municipis de la comarca, gairebé no tindrà impacte visual. Com no pot tindre si ocuparà la superfície de vint i cinc camps de futbol? I les ximeneies? No se'ns parla la que aquesta regasificadora enviarà a l'aire diòxid de sofre, diòxid de carboni, metà, cadmi, benzè, crom, etc. No es parla de tantes i tantes coses...
Volen de la nostra ignorància per que el poble de Vinaròs no es manifeste en contra com ja ha fet.
Els d'Escal han arribat com si vingueren a salvar el poble, però probablement venen a hipotecar el nostre futur i ni se'ns ha preguntat. Pot ser no tenim dret a decidir. Volen actuar legalment contra que s'oposa al seu Projecte, menyspreen les manifestacions que s'han fet en contra, tanta temor en tenen? Tot ho arrreglen en base a compensacions econòmiques, però la vida d'una comarca no es paga en diners.
QUIN PROFIT TREUS TÚ DEL PROJECTE CASTOR?
Creus que son prou els escacs i suposats beneficis a canvi dels perjudicis que pot ocasionar? Realment val la pena?
Potser penses que una cosa tant gran no es pot aturar.
Desgraciadament potser tingues raó, o no; però hi ha altres maneres de fer les coses, de produir i gestionar l'energia que necesitem, i hauríen de començar a treballar per elles, i defensar el nostre territori que en definitiva és la nostra vida.
El projecte Castor No ens CAL!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada